Support Log ind

Hvad kalder du dit system?

Af: Poul Halgaard, FrontCare 2022.11.22

Vi har lavet system til behandlere i 12 år. Men vi har faktisk aldrig helt fundet ud af hvad det hedder, med et enkelt godt ord, sådan et system som vores.

FrontCare, hvad er det for en fisk? (jeg mener system)

Da vi startede, kaldte vi det selv et kliniksystem.

Men der findes nogen, der ikke har brug for journal, men starter med at tænke på onlinebooking, og det hænger så ved.
Første gang jeg så en mulig kunde skrive ”booking system” i Google, for at vise mig hvem der ellers var af ”kliniksystemer”/”bookingsystemer” blev jeg lidt paf.

Imens jeg skulle virke interesseret i hvad hun fandt, sad jeg indvendigt og slog mig i hovedet over at vi ikke kunne findes på ”online booking system”! Det var meningen hun skulle søge på klinik system, eller alternativt journal system eller afregningssystem. Journal system og afregningssystem havde vi dog trods alt til at stå en del steder i vores tekst. Men der fandt jeg så ud af, at forskellige faggrupper kalder det forskellige ting.
Jeg er nået frem til at en kiropraktor kalder det et journalsystem, for det meste, medmindre han/hun har snakket med fx os mange gange og vi har kaldt det kliniksystem. Så mange indenfor kiropraktik kalder det et kliniksystem. Der er også nogen der siger et edb-system, eller et ”it-system til fx fysioterapeuter”. Ja, det er nemt at blive godt rundforvirret. Giv vi havde et enkelt ord alle brugte om et kliniksystem/bookingsystem/afregningssystem/journalsystem/eller har jeg glemt noget.

Lidt klogere nu, kun nogen gange det hedder kliniksystem

Det vi gør nu, før vi begynder med en ny faggruppe, er at det bliver undersøgt, hvilke krav og funktioner der er vigtigst for denne gruppe. Men også hvilke betegnelser man kan se anvendt allerede online og i samtale med nogen der er repræsentanter for denne faggruppe. Vi er nået frem til at i mere akademiske fag, som fx kiropraktor, der kan man sagtens finde på selv at kalde det for kliniksystem, selv om de fleste nok hælder til journalsystem. Hvorimod man i andre faggrupper uden dette ’lag’ hælder mere til fx at kalde det for et booking-system. Måske fordi man ikke skriver ret meget journal, eller der ikke er nogen formelle krav om strukturen af journalen.

Spørgeskema, om det hedder bookingsystem, journalsystem eller kliniksystem

Hvis du nu efter min lille klagesang, har lidt lyst til at hjælpe mig, bare lige lynhurtig, så har jeg lavet et lille spørgeskema, hvor du kan stemme på hvad du kan finde på at kalde et klinik-, booking-, journal- system eller hvad hulen det nu er?


Du finder spørgeskema her (åbner i ny fane)

Og det er i øvrigt en del af FrontCare journal-, booking-, afregnings-, klinik-systemet 😊 Jeg kan logge ind i min ’klinik' og se en liste med alle besvarelserne.

Spørgeskemaet indeholder plads til at skrive dit navn og evt. email.


Og 7 andre felter du udfylder eller klikker i for at stemme på noget, det er meget enkelt.


Et skema som dette kan man også sende fra systemet til en klient/patient/kunde (there we go again).

Det foregår så via at systemet sender et link til deres fx "start skema", via mail eller sms.


Har du spørgsmål om spørgeskemaer i FrontCare booking/journal/klinik-systemet, besvarer vi dem gerne!

Skriv til os: KontaktformularSe behandlerområder her